ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Ο Θανάσης Συλιβός, εκδότης του περιοδικού ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ, θυμάται:
"Ήταν τέλη της δεκαετίας του ΄90 όταν με το Νίκο Μακροδήμο, συγκάτοικο στα φοιτητικά χρόνια της Θεσσαλονίκης, συζητούσαμε την έκδοση ενός περιοδικού για την ελληνική μουσική. Δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα από το χώρο των εντύπων αλλά μας συνέπαιρνε η ιδέα. Ατέλειωτες συζητήσεις και ξενύχτια για το πώς θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας, άλλοτε στην Κεφαλονιά με το Νίκο που εργαζόταν εκεί ως δάσκαλος, και άλλοτε στην Αθήνα με τους φίλους μας Δημοσθένη Οικονομίδη και την Ευαγγελία Ακριβού που ως γραφίστες γνώριζαν τα τεχνικά θέματα και με πολύ προθυμία ήθελαν να συνεργαστούν. Μπορεί να μην υπήρχε η οικονομική άνεση αλλά το πάθος όλων μας ήταν αρκετό ώστε να στηθεί ο Μετρονόμος και τον Ιανουάριο του 2001 το πρώτο τεύχος των 28 σελίδων να είναι γεγονός. Εξώφυλλο ο Χρήστος Λεοντής που έζησε από κοντά τη δημιουργία του περιοδικού και προς τιμή του συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του όπως και ο Φώντας Λάδης που με τον τρόπο του στηρίζει την προσπάθειά μας.

Από το πρώτο τεύχος με τον Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη, τον Ηλία Κατσούλη και την υπόλοιπη παρέα βάλαμε τα δυνατά μας. Το ταξίδι είχε ξεκινήσει και μας γοήτευε. Στα πέντε χρόνια η παρέα αυτή μεγάλωσε αρκετά. Κι ο Μετρονόμος ξεπέρασε τα όρια της Αθήνας και έφτασε σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε φίλους της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό. Σ΄ αυτό βοήθησαν, εκτός από τους συνεργάτες που αναφέρονται στη ταυτότητα του περιοδικού και πολλοί φίλοι (γεια σας, Πόπη, Χρυσούλα, Κωστάκη, Χρήστο, Κυριάκο, Ιορδάνη!) που στηρίζουν τον Μετρονόμο καθώς και όλοι εσείς οι αναγνώστες που με τη δική σας συμβολή κάθε φορά προχωράμε παρά πέρα. Σας ευχαριστώ."

Διανύοντας πλέον το δέκατο έτος της ηλικίας του, το τριμηνιαίο περιοδικό ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ συνεχίζει να υπηρετεί το καλό ελληνικό τραγούδι και τη μουσική. Αναζητήστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: