18 Δεκεμβρίου 2012

Παύλος Καρποδίνης: "Τα αρώματα της μοίρας"


Παύλος Καρποδίνης

Τα αρώματα της μοίρας 

Τα «Αρώματα της μοίρας»  είναι η καινούργια δισκογραφική δουλειά του Παύλου Καρποδίνη που κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο.

Ύστερα από την «Πρώτη μετάδοση» και το μουσικό σχήμα «ΟΜΟΡΟΝ» και αφού πέρασαν κάποια χρόνια εσωτερικής αναζήτησης, σκληρής δουλειάς, πολλών συνεργασιών, αλλά και μιας αποκωδικοποίησης της βιωματικής δημιουργίας του καλλιτέχνη, πρόεκυψαν εν μέσω κρίσης «Τα αρώματα της μοίρας».

Μια ενότητα  επτά  τραγουδιών που σκοπό έχουν να μοιραστούν μαζί σας μεγάλες – μικρές στιγμές ενός ταξιδιού νοσταλγίας, έρωτα, αγάπης, μέσα ουσιαστικά από προσωπικές ιστορίες…

Τέσσερις ηλεκτρικές μπαλάντες κι ένα ζεϊμπέκικο σε μουσική και στίχους του τραγουδοποιού που ερμηνεύει ο ίδιος, μια ερωτική μπαλάντα σε στίχους του Κώστα Λάζαρη  που ερμηνεύει εξαιρετικά η Ηρώ Σαΐα μαζί με τον Παύλο Καρποδίνη κι ένα ακόμα  ζεϊμπέκικο σε στίχους και αυτό του Κώστα Λάζαρη που ερμηνεύει υπέροχα ο Κώστας Μάντζιος.

***

Ο Παύλος Καρποδίνης γεννήθηκε  και μεγάλωσε  στην  Αθήνα. Σπούδασε τεχνολόγος  Μηχανολόγος Μηχανικός στον Πειραιά και παράλληλα στο Εθνικό Ωδείο κλασσική  κιθάρα. 

Μετά από συμμετοχή σε εφηβικές μπάντες και κατόπιν μουσικών αναζητήσεων δημιούργησε  το 2002 το μουσικό σχήμα «ΟΜΟΡΟΝ» και ολοκλήρωσε την πρώτη του δισκογραφική  δουλειά «Πρώτη  μετάδοση» με δικά του τραγούδια.

Από το 2000 συμμετέχει στην «΄Εντεχνη Ορχήστρα» του πολιτιστικού του Οργανισμού  Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος όπου και συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες  (Δημήτρης Μητροπάνος, Αντώνης Καλογιάννης, Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.ά. ) και  συμμετείχε  στη δημιουργία πολλών συναυλιών – αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς  (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Μάνο Λοΐζο κ.ά.) στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Παράλληλα, με το συγκρότημα «ΟΜΟΡΟΝ» πραγματοποιεί συναυλίες σε γνωστές  μουσικές σκηνές καθώς και σε δήμους της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: