02 Ιουνίου 2007

Ο Χρήστος Λεοντής επιστρέφει στη δισκογραφία

Αυτή την περίοδο ο Χρήστος Λεοντής βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί τον καινούριο κύκλο τραγουδιών του, που φέρει τον τίτλο «ΕΡΩΤΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ».
Ο κύκλος αυτός αποτελείται από ένα σύνολο 15 τραγουδιών σε στίχους τού νέου ποιητή Δημήτρη Λέντζου και το CD υπολογίζεται να διατίθεται στην αγορά, προς το τέλος Ιουνίου.

Ο Χρήστος Λεοντής έχει να εμφανιστεί στο χώρο της δισκογραφίας από το 1994, γι’ αυτό και η επανεμφάνισή του στο χώρο αυτό ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια , αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Τα 13 χρόνια που πέρασαν τον είχε απορροφήσει κυριολεκτικά η ενασχόλησή του με τη μουσική στο θέατρο, όπου είναι γνωστή η δραστηριότητα και η επίδοσή του στο χώρο αυτό, στους χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν τις θεατρικές παραστάσεις με την μουσική του, αλλά και με τις δεκάδες συναυλίες του, με μουσική από το θέατρο, με πιο πρόσφατη εκείνη την παράστασή του στο Ελληνικό Φεστιβάλ, στο κατάμεστο ΗΡΩΔΕΙΟ, τον Αύγουστο του 2005, που είχε τον τίτλο «Χελιδών ηδομένη...! και τραγούδια ευφρόσυνα».
Ένα από τα… «ευφρόσυνα» τραγούδια αυτής της παράστασης ήταν και το περίφημο «ζειμπέκικο» με τον ομώνυμο τίτλο – ΕΡΩΤΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ - που τραγούδησε ο Δημήτρης Μητροπάνος ,ενώ το κοινό αποθέωνε συνθέτη και ερμηνευτή. Η ίδια αυτή εκτέλεση του Μητροπάνου θα συμπεριληφθεί στο CD «ΕΡΩΤΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ».
Εκτός από την έκτακτη συμμετοχή του Δημήτρη Μητροπάνου στο νέο CD του Χρήστου Λεοντή, - μοναδική μέχρι στιγμής δισκογραφική συνεργασία τους - ένα εξαιρετικό επιτελείο ερμηνευτών πρώτης γραμμής θα ερμηνεύσει τα τραγούδια.

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ – ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
και οι κυρίες ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ και ΙΩΑΝΝΑ ΦΟΡΤΗ.

Το εξώφυλλο του CD φιλοτεχνείται από τον νέο ταλαντούχο ζωγράφο ΣΤΕΦΑΝΟ ΡΟΚΟ, ενώ στο ένθετο θα περιλαμβάνονται οι στίχοι των τραγουδιών που θα κοσμούνται με ειδικά σκίτσα του Ρόκου εμπνευσμένα από αυτούς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΡΩΤΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ θα κυκλοφορήσει από το μουσικό περιοδικό ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ που μπαίνει δυναμικά στο χώρο αυτό.

1 σχόλιο:

Στάθης είπε...

Είχα την χαρά να ακούσω τον καινούργιο δίσκο του Χρήστου Λεοντή σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του (πιάνο και φωνή του συνθέτη, και βέβαια στην ολοκληρωμένη του μορφή). Πρόκειται για πολύ σπουδαία δουλειά. Χαλάει μόνο... την πιάτσα γιατί ενώ κάποιος περιμένει 3-4 καλά τραγούδια και τα υπόλοιπα "συμπληρώματα" εδώ το κάθε τραγούδι σε συνεπαίρνει για διαφορετικούς λόγους. Δεν κρύβω την μεγάλη μου αδυναμία στο τραγούδι "ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ", το οποίο θεωρώ ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφεί τα τελευταία 20 χρόνια. Όλος ο δίσκος είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Εκτός από την εξαιρετική μουσική η έκπληξη ήταν για μένα οι στίχοι του Δημήτρη Λέντζου. Πραγματικά εξαίσιοι! Συγχαρητήρια και στον Μετρονόμο που κάνει πρεμιέρα στην Δισκογραφία με ένα τέτοιο αριστούργημα.

Στάθης Δ. Γκότσης