17 Φεβρουαρίου 2011

Σοφία Παπάζογλου: "Ένα παράξενο ταξίδι"



Σοφία Παπάζογλου

Ντάσο Κούρτι, Βασίλης Κετεντζόγλου

"Ένα παράξενο ταξίδι"

Η Σοφία Παπάζογλου στο τραγούδι, ο Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και ο Βασίλης Κετεντζόγλου στην κλασική κιθάρα, γνωστοί για τις πολλές και διαφορετικές καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού, ενώνουν τις μουσικές τους ανησυχίες και αναζητήσεις στο άλμπουμ με τίτλο «Ένα παράξενο ταξίδι» με τραγούδια σημαντικά και αγαπημένα, που όμως ακούγονται όλο και σπανιότερα.

Η «Παναγία των Πατησίων» του Χατζιδάκι, η «Πρωτομαγιά» του Σαββόπουλου, το «Παλιό το μονοπάτι» του Τσετίνη, το «Un ano de amor» των Ψηλών τακουνιών, οι «Μοναχικές γιαγιάδες» της Βιτάλη, και άλλα ιδιαίτερα και μοναδικά στο είδος τους τραγούδια πλέκουν την ιστορία αυτού του παράξενου ταξιδιού που ξεκίνησαν οι τρεις συνταξιδιώτες.

Μαζί και δύο καινούρια τραγούδια το «Ταξίδι» σε μουσική Βασίλη Κετεντζόγλου και ποίηση Κωστή Παλαμά και «Ο παραμυθάς» σε μουσική Ντάσο Κούρτι και στίχους Ηλία Κατσούλη.

Ένα ταξίδι, λοιπόν, με αποσκευές μια φωνή, ένα ακορντεόν, μια κλασική κιθάρα και τραγούδια απρόβλεπτα, με τη δική του ιστορία το καθένα, το δικό του προσωπικό ταξίδι, το δικό του αποτύπωμα στον χρόνο, όπως τα ερμηνεύουν οι τρεις καλλιτέχνες με τη δική τους ματιά και «ψυχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: