27 Φεβρουαρίου 2011

Ηρακλής Κοντός & Οι Αργοναύτες: "Στο δρόμο"

Hρακλής Κοντός & οι Αργοναύτες


"Στο Δρόμο"

Φιλική συμμετοχή:
Παντελής Θαλασσινός
Βασίλης Λέκκας

Στο Δρόμο είναι ο τίλτος του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του τραγουδοποιού Ηρακλή Κοντού.

Tα τραγούδια του δρόμου χορεύουν ανάλαφρα σε ρυθμούς και μελωδίες, ακούγοντας τη ζεστή ανάσα των ακουστικών οργάνων. Ο στίχος γεννάει αυθόρμητα τη μουσική και αφήνει το συναίσθημα να ταξιδεύει στην ελευθερία και την απλότητα της αλήθειας.

Όλοι έχουμε πιαστεί από τις όμορφες σειρήνες των μουσικών του δρόμου, εκεί που η μελωδία γιατρεύει το άγχος του χρόνου και μας φωτίζει με το φως της αθωότητας των παιδικών μας χρόνων.

Στο ομώνυμο κομμάτι η μουσική και οι στίχοι είναι του Πάνου Κατσιμίχα. Συμμετέχουν ο Παντελής Θαλασσινός σε ένα ντουέτο με τον Ηρακλή Κοντό («Αμοργός») και ο Βασίλης Λέκκας που ερμηνεύει, σε διασκευή του Δημήτρη του Μαρινόπουλου, το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Γλέζου και του F. G. Lorca (απόδοση στα ελληνικά: Λευτέρης Παπαδόλουλος) «Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά».

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

Ο Ηρακλής Κοντός είναι τραγουδοποιός και μουσικός (αυτοδίδακτος), παίζει κιθάρα, φυσαρμόνικα και τραγουδάει.
Την περίοδο 1984-1985 συγκροτεί ντουέτο με τον Πάνο Κατσιμίχα και παίζουν σε διάφορα clubs. Παράλληλα με τον Πάνο και το Γεράσιμο Ανδρεάτο φτιάχνουν το λαϊκό σχήμα «Εκτός Σχεδίου».
Τα επόμενα δυο χρόνια επιμελείται της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης στη μουσική σκηνή «Άλλοθι» με συνεργάτες τους: Γιάννα Κατσαγιώργη (τραγουδίστρια του Mάνου Χατζιδάκι), Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χαρά Αργυροπούλου (συγκρότημα «Αγάπανθος»).
Στη συνέχεια συμμετέχει σε συναυλίες με τους Αδελφούς Κατσιμίχα και το Γιώργο Νταλάρα, εντός και εκτός Ελλάδας.
Το 1993, μαζί με το Γιάννη Κωνσταντινίδη, βοηθούν σημαντικά στην επιτυχία της μουσικής σκηνής «Αρχιτεκτονική».
Το 1994-1995 γίνεται Καλλιτεχνικός Διευθυντής και συμμετέχει μαζί με τους Γιάννη Νικολάου («Λαθρεπιβάτες»), Πόπη Αστεριάδη (Νέο Κύμα), Μιχάλη Κακέπη («Σταυρός του Νότου») και την αδερφή του Δήμητρα Κοντού στην επιτυχημένη, την περίοδο εκείνη, μουσική σκηνή «Λαμπιρίδες».
Το 1998 ιδρύει το συγκρότημα «Αργοναύτες». Εμφανίζονται στη μουσική σκηνή «Μέδουσα» με τους Μπάμπη Στόκα και Πάνο Κατσιμίχα. Στη συνέχεια συνοδεύουν τον Πάνο Κατσιμίχα σε συναυλίες (χειμερινές και καλοκαιρινές) σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2005.
Το Νοέμβριο του 2005 ηχογραφούν το cd «Αργοναύτες» και εμφανίζονται στη μουσική σκηνή «Συρμός» με τους Σωτηρία Λεονάρδου, Μαρία Ιακώβου και Γιώργο Περαντάκο.
Από το 2006-2008 το σχήμα «Αργοναύτες» γίνεται διμελές (Ηρακλής Κοντός-Δημήτρης Μαρινόπουλος) και παίζοντας με ακουστικό ήχο (unplugged) εμφανίζονται σε διάφορες μουσικές σκηνές με καταξιωμένους φίλους μουσικούς και ερμηνευτές: Γιάννη Κωνσταντινίδη, Σοφία Τσέρου, Γεωργία Γρηγοριάδου, Έλσα Αφεντάκη, Ελεάνα Ζεϊγκίνογλου, Αλέξανδρο Ιακώβου, Γιάννη Καραπάνο («Παίδες Εν Τάξει») και άλλους.
To 2009 ο Ηρακλής Κοντός με τη βοήθεια του συνεργάτη του Δημήτρη Μαρινόπουλου, ολοκληρώνει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Στο δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: