08 Μαρτίου 2011

Δημήτρης Λέντζος: "Η μεγάλη διαδήλωση του Ενός"


 
Δημήτρης Λέντζος

Η μεγάλη διαδήλωση του Ενός
Οκτώ διηγήματα και ένα παραμύθι

ISBN 978-960-88528-3-9
Σελίδες: 156, Σχήμα: 14 x 21

Ο Δημήτρης Λέντζος με το βιβλίο του "Η μεγάλη διαδήλωση του Ενός (Οκτώ διηγήματα και ένα παραμύθι)" εμφανίζεται για πρώτη φορά στη πεζογραφία.

Ποιητής και στιχουργός χρόνια ο ίδιος, καταπιάνεται με οκτώ ανθρώπινες ιστορίες («Η μεγάλη διαδήλωση του Ενός», «Ο Αυτιάς», «Η Φιλική εταιρεία», «Ο Τέταρτος», «Σεξουαλική παρενόχληση», «Οι Βάκχες», «Μηδέν εις το πηλήκιον», «Το κάψιμο του Ιούδα») και ένα παραμύθι («Το μερμηγκάκι και η πυγολαμπίδα»).

Η γραφή του είναι άμεση, σκληρή και τρυφερή μαζί, με λέξεις που βρίσκεις δίπλα σου το ίδιο πολυτελείς και το ίδιο πεταμένες. Σ΄ αυτό το έργο ο Δημήτρης Λέντζος μας αιφνιδιάζει. Οκτώ ιστορίες με δυνατό σκελετό και όλες με αρχή, μέση και τέλος, και σίγουρα την καθαρτήρια τρίτων πράξη, τόσο τραγική και τόσο ωραία. Ο λόγος του δημιουργεί ένα μεγάλο εικονοστάσιο που τρέχει σαν ποτάμι πότε προς τη θάλασσα και πότε εντός του, προς την πηγή του.

Και στο τέλος έρχεται λυτρωτικά το παραμύθι με τον υπέροχο λυρισμό, - που διακατέχει άλλωστε όλο το βιβλίο- να χαϊδέψει απαλά την αγριεμένη μας ψυχή με το υστερόγραφο:
«Αξίζει για τον Έρωτα
κανένας να χαθεί
με τα φτερά του
μες τη φωτιά του
μια νύχτα να καεί».




Δεν υπάρχουν σχόλια: