28 Μαρτίου 2011

Φοίβος Οικονομίδης: "ο ντεσπεράντο"


ΦOIBOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ο ντεσπεράντο

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται ένας απελπισμένος, ένας ντεσπεράντο, είνας ένας άνθρωπος γεμάτος ελπίδα δίχως να το ξέρει.
Ο στίχος ενός τραγουδιού ή μια απρόσμενη αγάπη μπορούν να αλλάξουν όλα γύρω του. Αφουγκράζεται και πάλι τον εαυτό του και ανακαλύπτει τις ανεξάντλητες δυνάμεις που κρύβονται μέσα του. Διχασμένος, γεμάτος πίκρες, καημούς, απογοητεύσεις. Και όμως όλα τα άσχημα συναισθήματα αποτελούν κίνητρο ώστε να αναζητήσει το ακατανίκητο ρεύμα της ζωής που θα τον μεταμορφώσει και έχει διάφορες ονομασίες: αγάπη, συμπάθεια, αλληλεγγύη, έρωτας, φιλία, ένας καλύτερος κόσμος.
Ο Μετρονόμος έχει τη χαρά να προσφέρει στους φίλους του τραγουδιού μια εναλλακτική πρόταση. Το νέο cd του Φοίβου Οικονομίδη «Ο ντεσπράντο» που έχει ένα δικό του χρώμα κι έναν παράξενο ρομαντισμό στη μελωδία, το στίχο και την ερμηνεία των τραγουδιών σε πείσμα της δύσκολης και κυνικής εποχής που ζούμε.
Καλή ακρόαση!
-----

Ο Φοίβος Οικονομίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Υπήρξε ελεύθερος τραγουδιστής – τραγουδοποιός στην Αθήνα, στο Παρίσι, στο Άμστερνταμ. Το 1975 συμμετέχοντας στην νεανική «Ομάδα των Έξι» έκαναν την ταινία «Ο αγώνας» που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης την ίδια χρονιά από την Κριτική Επιτροπή και το κοινό.
Τα τραγούδια της ταινίας έγραψε ο Φ. Οικονομίδης, όπως το «Πέραμα» που ακούστηκαν την ίδια χρονιά σε συναυλίες και εκδηλώσεις.
Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε σπουδές στο εξωτερικό. Σήμερα είναι διδάκτωρ Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού
Ασχολήθηκε και συνεχίζει να ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία. Δούλεψε σε μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά ενώ συνεργάστηκε και με τον ξένο Τύπο.
Ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου ως ερευνητής. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία ιστορικής έρευνας αλλά και λογοτεχνίας.
Τα τελευταία χρόνια ξαναγύρισε στην παλιά του αγάπη, το τραγούδι, που αναμφίβολα υπήρξε ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής του. Ίσως το πιο αγαπημένο.
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν «Ο ωραίος σου εαυτός» (Αυλός, 2005).

Δεν υπάρχουν σχόλια: